Λιμάνι Καρύστου
Λιμάνι Καρύστου

 

Λίγα λόγια για την Κάρυστο

« Η αρχόντισσα του ευβοϊκού νότου», έχει σφραγίσει με την παρουσία της τον Ευβοϊκό νότο πολύ πριν απ' την ιστορική περίοδο. Από τότε που ο πατέρας των θεών Ζεύς έκλεινε τα πρώτα ερωτικά ραντεβού του με την κατόπιν θεϊκή σύζυγό του Ήρα στις κορυφές της Όχης. Κάπου εκεί δηλαδή που σήμερα βρίσκεται το δρακόσπιτο. Από αυτά τα «καυτά» θεϊκά ραντεβού, μας λέει η παράδοση, πήρε και η Όχη το όνομά της. Το ρήμα «οχεύω» σημαίνει «βατεύω» και το ουσιαστικό «οχεία» σημαίνει την ερωτική πράξη.
Η σύγχρονη Κάρυστος είναι μία όμορφη παραλιακή πόλη με σύγχρονη ρυμοτομία και αρκετές τουριστικές εγκαταστάσεις, έτοιμη να υποδεχθεί και να ικανοποιήσει τους επισκέπτες της.

Λίγα λόγια για το Μαρμάρι

Το πανέμορφο Μαρμάρι, θεωρείται ένα απ' τα παραθαλάσσια στολίδια της Νότιας Ευβοίας, πήρε το όνομά του απ' τα εξαίρετα σε ποιότητα και χρωματισμό μάρμαρα που εξορύσσονται στη γύρω περιοχή.

Λιμάνι Μαρμαρίου
Λιμάνι Μαρμαρίου

 

 

Λίγα λόγια για τα Στύρα

Τα Στύρα είναι ένα γραφικό χωριό μέσα στη φύση, με εξαιρετικές πεζοπορικές διαδρομές. Τα γύρω χωριά Κάψαλα, Νιμπορειό, Ζωοδόχος Πηγή, Νέα Στύρα, έχουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα.

 

 

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

castello rosso

H ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Limani

ΠΑΡΑΛΙΕΣ