φαράγγι Δημοσάρη

Δραστηριότητες

Για όσους είστε λάτρεις του υδάτινου στοιχείου μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να γνωρίσετε την θαλάσσια ομορφιά του τόπου μας, καθώς πραγματοποιούνται:

  • Τουριστικά προγράμματα και προγράμματα γνωριμίας με την κατάδυση.
  • Οργανωμένη συνοδευόμενη κατάδυση.
  • Τοπικές καταδυτικές εκδρομές με σκάφος.
  • Τουριστικά πακέτα αυτόνομης κατάδυσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες www.diveinevia.gr.

Επίσης πραγματοποιούνται ημερήσιες κρουαζιέρες με παραδοσιακό σκάφος προς τις παραλίες του Κάβο Ντόρου και στο σύμπλεγμα νησιών Πεταλιοί.

Για όσους αγαπάτε την φύση και θέλετε να εξερευνήσετε κάθε της κομμάτι υπάρχουν πάρα πολλά μονοπάτια για πεζοπορία αγναντεύοντας τις ομορφιές της γης μας.

  • Το φαράγγι του Δημοσάρη: απ' τις πιο γνωστές και ενδιαφέρουσες, οικολογικού ενδιαφέροντος, περιοχές της Εύβοιας. Το τοπίο που παρουσιάζεται είναι μοναδικό από την άποψη του φυσικού κάλλους. Το πράσινο οργιάζει παντού και πολλές πηγές κελαρύζουν τα δροσερά νερά τους απ' τις πλευρές των βουνών. Το υπέροχο φαράγγι ξεκινάει ταυτόχρονα με τις πηγές του Δημοσάρη, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή του Γιούρδα (1386μ) και τελειώνει στην παραλία του Καλλιανού. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής. Εκεί ζουν κάποια σπάνια είδη πουλιών, αρπακτικών κυρίως που απειλούνται με εξαφάνιση. Αυτή η σπανιότητα, η ποικιλία αλλά και η ομορφιά της φύσης ήταν και η αφορμή ένταξης του φαραγγιού στο προστατευτικό για το περιβάλλον πρόγραμμα, NATURA 2000.

  • Το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου: είναι ένα εντυπωσιακό ασβεστολιθικό φαράγγι με τις πιο δραματικές βραχώδεις ορθοπλαγιές στην περιοχή της Όχης. Το χαρακτηρίζουν πέτρινοι πύργοι και βιότοποι σπάνιας χλωρίδας και πανίδας.
  • Το φαράγγι της Αρχάμπολης.
  • Καστανόλογγος – Δρακόσπιτο
  • Τα χωριά της Γούρνας: τα περίχωρα της Καρύστου που μπορεί κανείς να θαυμάσει το πρώτο «δίδυμο» των εκκλησιών, ρεματιές, πηγές και δρομάκια σκεπασμένα απ' τα πλατάνια.

Για όλες αυτές τις διαδρομές μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες στο τουριστικό γραφείο.

Για όσους αγαπάτε τα σπορ μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες βόλτες με ποδήλατα δίπλα στο κύμα καθώς επίσης και ομαδικές βραδινές ποδηλασίες, κυρίως όταν έχει πανσέληνο.
Ακόμη μπορείτε να πάρετε μέρος σε διάφορους αγώνες όπως beach volley, ψαροντούφεκου, χταποδιού, τζούντο, σκάκι, τοξοβολίας.

Για όσους αγαπάτε τα ζώα, την φύση και όσα αυτή παράγει το «Κτήμα του Νικόλα» σας δίνει την δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά και να δοκιμάσετε τον εαυτό σας κάνοντας τη ζωή σας λίγο πιο «βιολογική».

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

castello rosso

H ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Limani

ΠΑΡΑΛΙΕΣ